Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!

Ervaringen uit eerste hand

Het hele jaar door kun je via de website huiseigenaren benaderen voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van het contactformulier bij de woningen. Bekijk de duurzame huizen bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. De meer dan 1.700 huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

  • De Duurzame Huizen Route in het najaar

Tijdens de Duurzame Huizen Route op 30 oktober & 6 november krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stellen huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om de duurzame maatregelen te bekijken en de huiseigenaren al jouw vragen te stellen. Meer informatie >

  • Thematours

Ben jij op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp? Dan kun je in het voorjaar deelnemen aan een thematour. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht. Samen met 10 andere personen bezoek je tijdens de tour 1 of meerdere woningen. 

  • Verkiezing

Eens per twee jaar organiseren wij de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De vorige editie vond plaats in 2020, waarbij een deskundige jury per woningcategorie één winnaar heeft gekozen. In vier provincies heeft het publiek gestemd op een publieksfavoriet.
 

Doe jij ook mee? 

Vind je het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning? Meld je huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel jouw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! 

Vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


De Nationale Duurzame Huizen Route wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies en partners.

Scroll naar boven