Terugblik Nationale Duurzame Huizen Route 2020

Het achtste jaar van de Nationale Duurzame Huizen Route was een heel bijzonder jaar! De thematours waren goed en wel van start, toen Nederland stilviel door het coronavirus. In korte tijd hebben wij online activiteiten opgezet en dankzij de flexibiliteit van huiseigenaren, bezoekers en partners konden wij ook dit jaar honderden mensen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning


Duurzame Huizen Route in november & december

In september werd duidelijk dat het niet mogelijk was om bij elkaar op bezoek te gaan tijdens de Duurzame Huizen Route. In recordtijd hebben wij de Online Duurzame Huizen Route opgezet, waarbij bezoekers via een videobelverbinding in contact konden komen met de huiseigenaren. Het enthousiasme bij de huiseigenaren was groot, en in totaal hebben bijna honderd huiseigenaren één of meerdere momenten hun woning opengesteld voor bezoekers.In de enquête omschreven de bezoekers de gesprekken als inspirerend, eerlijk en informatief. 

Complimenten voor deze manier van kennismaken en kennis delen. Dat is nog eens van de nood (coronacrisis) een deugd maken! Ik kan nu letterlijk bij anderen in de keuken kijken, zonder ver te hoeven reizen.”
– Bezoeker bij een online bezoek

Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

Bijna honderd huiseigenaren deden mee met de tweede editie van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De jury nomineerde 42 inspirerende woningen, en koos per categorie één winnaar. Naast de juryprijzen was er ook de publieksprijs voor het Duurzaamste Huis in de provincies Fryslân, Drenthe, Gelderland en Zeeland. Op 20 november werd de uitslag bekendgemaakt met prachtige video’s van de jury- en publiekswinnaars. 

Het evenement werd afgesloten met de eerste live-uitzending van het Nationaal Duurzaamheidscafé. Hella van der Wijst en Eva Petra Simon gingen in gesprek met de winnaars van de verkiezing, Harm Valk en Gerrit Hiemstra over de toekomst van Duurzaam wonen.

Online thematours

Dit voorjaar hebben wij de online thematours opgezet, en zo’n veertig online thematours georganiseerd in de deelnemende gemeenten. Tijdens de thematours kregen gasten concrete voorbeelden, konden zij sparren over de mogelijkheden voor hun eigen huis en werden hun vragen beantwoord. De thematours werden door de bezoekers beoordeeld met een 8.0! Lees de terugblik >


In 2021

Wij kunnen niet wachten tot wij weer fysiek bij elkaar op bezoek kunnen, maar in de tussentijd hopen wij zo veel mogelijk mensen online verder te helpen met duurzaam wonen. Via de nieuwsbrief houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten!

Scroll naar boven